Archive for the ‘Produk Penyusuan Ibu’ Category

Kehamilan dan nutrisi

Assalamu’alaikum,

Ibu-ibu yang hamil perlukan nutrisi yang cukup dan seimbang untuk keperluan dirinya dan memastikan bayi dalam kandungan berkembang dengan sihat. Pemakanan yang seimbang mengandungi karbohidrat, protein, lemak, viamin, mineral, serat dan air pada kadar yang mencukupi. Nutrisi yang seimbang boleh diperolehi daripada pemakanan harian. Pengambilan makanan tambahan atau supplemen digalakkan untuk menampung kekurangan nutrisi yang diambil melalui pemakanan harian.

Nutrisi untuk ibu hamil

Nutrisi untuk ibu hamil

Antara vitamin yang penting untuk ibu-ibu hamil:

1. Asid folik atau folat – komponen vitamin B yang penting untuk perkembangan otak dan sel saraf bayi dalam kandungan, mengelakkan kecacatan saraf neural, otak dan saraf tunjang dan mengurangkan risiko kelahiran pramatang (bayi tidak cukup bulan). Sumber asid folik boleh diperolehi daripada sayuran hijau, bijirin, kekacang dan buah-buahan sitrus seperti buah limau/oren.

2. Kalsium – penting untuk menguatkan tulang dan gigi, dan membantu melancarkan sistem peredaran darah, sistem saraf dan otot. Sumber kalsium boleh diperolehi daripada susu, yogurt dan keju.

3. Vitamin D – membantu penyerapan kalsium dan fosforus untuk menguatkan tulang dan gigi. Penting untuk perkembangan tulang dan gigi bayi dalam kandungan. Juga diperlukan untuk kulit dan mata yang sihat. Boleh didapati melalui susu, telur dan minyak ikan.

4. Zat besi (ferum/iron) – komponen penting untuk pembentukan hemoglobin dalam sel darah merah, mengelakkan anemia (kekurangan sel darah merah), mengurangkan risiko bayi kurang berat badan dan kelahiran pramatang. Sumber boleh didapati melalui daging merah, ikan, kekacang, gandum dan oat.

5. Vitamin C – antioksidan yang memelihara tisu badan, membantu penyerapan zat besi dan meningkatkan sistem imunisasi. Boleh didapati melalui pengambilan makanan seperti buah-buahan sitrus (limau), strawberi, betik, tomato dan ubi kentang.

Keperluan nutrien di atas boleh didapati melalui pemakanan harian. Namun begitu ibu-ibu yang hamil perlu menggandakan kuantiti nutrien tersebut bagi menampung keperluan nutrisi bagi perkembangan fetus di dalam kandungan.  Contohnya zat besi (iron) diperlukan dalam kuantiti yang lebih banyak bagi ibu hamil untuk menghasilkan lebih banyak hemoglobin dalam sel darah merah kerana hemoglobin berfungsi mengangkut oksigen dalam darah. Ini bagi memastikan bekalan oksigen kepada fetus mencukupi untuk perkembangannya.

Pada trimester pertama kehamilan selalunya ibu-ibu mengalami loya dan muntah yang kerap menyebabkan kurang selera makan dan kehilangan nutrisi yang sepatutnya diserap oleh badan. Oleh itu pengambilan supplemen boleh menampung kekurangan nutrisi tersebut. Cadangan supplemen untuk ibu hamil:

 

Set Kehamilan

Set Kehamilan

Satu lagi nutrien yang sangat penting untuk ibu hamil ialah PROTEIN. Ia penting untuk membekalkan asid amino untuk membina sel-sel, tisu dan organ di dalam badan terutamanya untuk pertumbuhan fetus dalam kandungan. Sumber protein boleh didapati daripada susu, ikan, daging, telur dan kekacang.

Amatlah digalakkan ibu-ibu mengambil nutrien tambahan yang mengandungi protein yang tinggi semasa hamil.

esp

 

ESP mengandungi 22 jenis asid amino perlu termasuk 9 asid amino penting, mengandungi kalsium, vitamin B, tiamin (B1), riboflavin (B2), niasin (B3), zat besi (iron) dan natrium. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan memberi tenaga berpanjangan kepada ibu hamil. ESP juga diminumkan sebagai milk booster (penggalak susu ibu) yang membantu meningkatkan penghasilan susu ibu dan menjadikan susu ibu lebih pekat. Di samping itu ESP membantu memudarkan parut dan mencantikan kulit. ESP dihasilkan daripada soya berprotein tinggi yang tidak diubah secara genetik (non-GMO soy).

Hubungi kami untuk konsultasi peribadi.

name kad shaklee 1

p/s Sekiranya anda adalah ibu baru (anak pertama) ada sesuatu yang menarik untuk anda…hubungi segera ya…

 

Sumber rujukan: americanpregnancy.org, mayoclinic.org, healthline.com, jurnal the american college of o&g

Pengalaman Minum ESP Shaklee

Assalamu’alaikum,

ESP adalah produk pertama yang membuatkan saya jatuh hati kepada Shaklee. Saya memang gemar minum soya, sama ada soya perahan (selalu ada dijual di bazaar Ramadan atau pasar malam) atau air soya dalam kotak pelbagai jenama dan pelbagai perisa yang terdapat di pasaran.

 

esp

 

Ramai orang kata ibu hamil bagus minum soya supaya dapat anak putih gebu… hehehe… Saya tidak pasti sejauh mana kebenarannya kerana saya memang suka minum soya, tidak kiralah waktu hamil ataupun tidak. Anak putih gebu bergantung kpd genetik sebenarnya… Anak-anak saya warna kulitnya tidaklah putih melepak tapi gebu tu memang ada…

anak comel 2

Berbalik tentang cerita minum soya, seorang kawan telah mencadangkan saya minum soya ESP keluaran Shaklee semasa saya hamil anak ketiga pada awal tahun 2011. Bila ditanya harganya…wow… mulanya terkejut juga dengan harga RM150 untuk tong bersaiz 850 gram. Namun kata kawan saya ESP ni special dan berbeza daripada minuman soya biasa. Saya pun mencuba ESP… Kisah saya minum ESP ada saya kongsikan di facebook …

Kisah saya dan ESP…. episod 1…
~berkenalan dgn ESP pada 2011…
~beli dan minum kerana saya suka SOYA…
~selalu beli soya dlm kotak jenama biasa2 di pasaran terbuka…
~beli ESP kerana canisternya besar…
~so tak payah le beli kerap2 mcm soya di pasaran terbuka itu…
~harga 1 canister RM150…
~biasanya boleh tahan sebingga 2 bulan…
~kiraan matematik biasa RM150/60hari = RM2.50 sehari…
~sama saja dgn beli susu soya di pasaran terbuka setiap hari…
~bezanya tak payah le singgah kedai hari2 semata-mata nak beli soya…
~1 canister ready dlm almari…
~ tiap2 hari keluarkan saja dah bancuh sesedap rasa…

Kisah saya dan ESP…. episod 2…
~ketika awal2 minum ESP saya tak tahu pun tentang khasiat dan nutrisinya…
~tidak tahu pun tentang kacang soya non-GMO, tentang sumber protein terbaik…
~tidak tahu pun tentang kesan awet muda, tentang memudarkan parut, tentang membekal tenaga, tentang imunisasi, tentang meningkatkan penghasilan susu ibu dan sebagainya…
~tetapi setelah mengambil ESP saya perasan semua yang di atas telah saya alami…
~wajah yg memang sedia muda ni (ehem… org kata…) memang kekal awet muda lah…
~parut di wajah kesan percikan minyak menggoreng ikan yg bertahun cuba dipudarkan dgn pelbagai krim… tiba-tiba hilang tanpa saya sedari… (tanpa disedari bila hilangnya kerana saya jarang membelek muka di cermin…hehe)
~saya juga perasan migrain saya semakin berkurang dan jarang2 demam…
~paling saya suka minum ESP ketika Ramadhan, wajib minum semasa sahur… alhamdulillah susu ibu kekal banyak dan kurang rasa dahaga sepanjang hari…
~ESP juga membantu memberikan tenaga berpanjangan… pagi2 wajib bancuh ESP sebelum ke sekolah, dalam perjalanan ke sekolah sendiri hantar anak2 dahulu ke 2 sekolah berlainan… sempat meneguk ESP ketika berhenti di lampu isyarat merah… (setiap hari harus menempuh 3-4 bijik traffic light)… sampai di sekolah tak ada waktu senggang utk minum2 di kantin… terus masuk kelas… boleh bertahan 3 waktu tanpa henti bersamaan 120 minit… dulu2 selalu rasa macam nak pitam kalau mengajar direct macam ni…fuhh
~alhamdulillah….

Sehingga hari ini saya masih amalkan minum ESP (campur dengan Meal Shakes utk menambah kesedapannya…) setiap pagi sebelum ke tempat kerja (sekolah) dan bawa bekal juga untuk diminum ketika dahaga selepas menggunakan suara dengan kadar maksimum di dalam kelas… hehehe…

Nak dapatkan ESP, boleh order ya…klik pada gambar di atas…

P/S… Hubungi saya utk harga best dan berkongsi cerita…

name kad shaklee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Keahlian Percuma Shaklee

shaklee free membership

 

Assalamu’alaikum,

Berminat memulakan perniagaan dengan Shaklee? Atau membeli vitamin / supplemen dengan harga ahli untuk kegunaan sendiri dan ahli keluarga?

Anda boleh menjadi ahli Shaklee dengan beberapa cara:

CARA 1

Mendaftar dengan saya dengan memberi butiran peribadi serta wang pendaftaran sebanyak RM75 iaitu RM65 untuk pendaftaran (sekali seumur hidup, keahlian tidak perlu diperbaharui) dan RM10 untuk pengeposan Member Kit (berupa beg berisi fail dan maklumat-maklumat berkaitan produk Shaklee).

CARA 2

Hadir ke mana-mana cawangan Shaklee seluruh negara dan mengisi borang pendaftaran ahli. Di ruangan “Sponsor Name dan Sponsor ID” masukkan maklumat berikut :

Sponsor Nama : MOHD IZEZUDDIN BIN IDRIS

Sponsor ID : 1109629

Nota: keahlian Shaklee adalah keahlian suami isteri, maklumat pendaftaran saya menggunakan nama suami saya…hehehe

 

CARA 3

Mendapat keahlian percuma Shaklee apabila anda menghubungi saya dan membeli produk Shaklee bernilai lebih kurang RM680 (bersamaan 200uv) semasa mendaftar. Saya akan mendaftar keahlian anda dan anda hanya perlu tunggu Member Kit dan produk Shaklee pertama anda sampai ke rumah anda.

Antara produk Shaklee yang boleh dibeli untuk mendapat keahlian percuma, sila rujuk set-set yang ditawarkan di bawah.

CARA 4

Tawaran menarik keahlian percuma Shaklee hanya daripada saya… hubungi saya (kak Nieza) untuk maklumat lanjut dan sembang-sembang tentang Shaklee.

name kad shaklee

 

Cadangan set-set untuk layak mendaftar sebagai ahli secara percuma:

1. Set Menyusu

~ Vitalea, Vita C, B-complex, Alfalfa (L), OsteMatrix, OmegaGuard, ESP, Meal Shake

2. Set Bersalin dan Berpantang

~ Vitalea, Vita C, B-complex, Alfalfa (S), OsteMatrix, OmegaGuard, ESP, Meal Shake, Zinc complex

3. Set Kulit Cantik

~ Vita C, Vita E, B-complex, GLA, ESP, Collagen powder

4. Set Kurus / Kawalan Kolesterol

~ Alfalfa (S), Lecithin, Herblax, DTX, Cinch Shake (choco/latte/vanilla), ESP, Phytocol-ST

5. Set Diabetes

~ Vivix (2 botol)

6. Set Kesihatan Sekeluarga

~ Vitalea, Vita C, B-complex, OsteMatrix, OmegaGuard, ESP, Meal Shake, Performance Drink

Nota: saya paling suka set 6 ini kerana semua ahli keluarga (suami/isteri, anak-anak, datuk/nenek, bibik) boleh makan tanpa pantang larang.

Hubungi saya untuk pilihan-pilihan lain selain daripada set-set yang dicadangkan di atas.

Call/sms/whatapps 013-4921262 (kak nieza)

Call/sms/whatapps 013-4921262 (kak nieza)

 

Car Power Inverter untuk kegunaan dalam kereta

Assalamu’alaikum,

Memerah susu ibu untuk simpanan stok susu buat bekalan anak semasa ketiadaan ibu kerana bekerja adalah situasi biasa bagi ibu-ibu menyusu. Saya kagum dengan ibu-ibu yang bersungguh-sungguh berusaha mencukupkan bekalan susu untuk bayi mereka. Sesi pemerahan menjadi rutin ibu setiap hari tanpa culas. Jangka masa pemerahan biasanya dalam sela masa 3 jam.

Kesungguhan ibu menyediakan bekalan yang cukup buat si manja kadang kala memerlukan ibu memerah susu semasa dalam kenderaan ke tempat kerja atau semasa pulang dari kerja. Kedengarannya seperti “terdesak sangatkah” sehingga terpaksa memerah susu di dalam kereta? Kadang kala memerah susu di dalam kenderaan sangat perlu terutamanya apabila ibu terpaksa berperjalanan jauh tanpa membawa bayi. Perjalanan yang memakan masa lebih daripada 3 jam sudah tentu akan melibatkan rutin memerah dalam sela masa 3 jam itu. Sebagai contoh perjalanan daripada Alor Setah, Kedah ke Kuala Lumpur biasanya memakan masa lebih kurang 6 jam. Sudah tentu ibu perlu memerah susu sekurang-kurangnya sekali dalam tempoh tersebut. Ibu-ibu boleh memilih untuk berhenti di R&R dan singgah di surau untuk memerah. Namun kadang kala situasi kurang sesuai terutamanya ketika orang ramai dan keadaan sesak. Pilihan yang boleh dilakukan ialah memerah di dalam kereta sambil berehat sebentar.

Car Power Inverter boleh digunakan bersama-sama  pam payudara elektrik apa juga jenama. Hanya sambungkan car power inverter ke lubang pencucuh rokok dalam kereta anda.

inverterS

Car Power Inverter juga boleh digunakan untuk peralatan elektrik lain seperti mengecas bateri telefon, laptop, power bank, kamera, perakam DVD dan lain-lain.

Order sekarang di www.momschoice.com.my

 

Set Bersalin / Berpantang Shaklee

Assalamu’alaikum,

Set vitamin / supplemen untuk ibu baru bersalin dan dalam pantang ini boleh membantu mempercepatkan penyembuhan luka bersalin sama ada luka pada perineum dalam proses bersalin normal mahu pun luka akibat pembedahan cesarean.

Set ini juga dapat membantu dalam menggalakkan penghasilan susu ibu dan menguatkan otot rahim selepas bersalin.

Set Bersalin / Berpantang / Penyusuan Ibu

Set Bersalin / Berpantang / Penyusuan Ibu

Set ini mengandungi:

1. Vita Lea – multi vitamin yang mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral penting. Mengandungi zat besi (iron) yang penting untuk pembentukan hemoglobin dalam darah, menggalakkan pertumbuhan sel dan tisu badan, mengandungi kalsium dan fosforus untuk kesihatan tulang dan gigi, membantu metabolisme lemak dan karbohidrat dalam badan.

2. B-complex – mengandungi kesemua 8 jenis vitamin B yang diperlukan oleh tubuh. Vitamin B dapat membantu menggalakkan pertumbuhan sel, mencegah kelesuan, meningkatkan stamina, mengurangkan kolesterol, memperbaiki struktur kulit, mengurangkan stress, membantu kelancaran sisitem saraf.

3. Vita C – mengandungi Vitamin C dgn kawalan pelepasan semula jadi dalam tempoh 5 jam, mengandungi antioksida, meningkatkan imuniti dan meningkatkan kekuatan sel, kesihatan mata, tulang, gigi, otot dan salur darah.

4. Zinc Complex – mempercepatkan penyembuhan luka, menggalakkan pertumbuhan sel-sel baru, meningkatkan imuniti.

5. Alfalfa Complex –  mengandungi kalsium, fosforus, zat besi, magnesium, klorofil, bioflavonoid, pelbagai mineral surih dan vitamin. Setiap hidangan (10 tablet) mengandungi 300mg kalsium bersamaan dengan segelas susu. Membantu melegakan sakit sendi dan belakang, mengurangkan kelesuan dan stress, memulihkan urat selepas bersalin, melegakan sembelit dan masalah penghadaman, meningkatkan stamina, membuang angin dan toksik dalam badan, merawat keputihan, menggalakkan penghasilan susu ibu.

Harga set: RM322.50

Note: Boleh pilih Alfalfa (S) atau Alfalfa (L), Vita C boleh juga diganti dengan Chewable Vita C

Tambahan pembelian ESP (minuman soya) digalakkan.

Order sekarang…

Klik logo untuk order

Klik logo untuk order

 

Nak dapat harga ahli?? Hubungi kami untuk pendaftaran, banyak manfaat lain akan menyusul… (hadiah menarik menanti utk dimiliki)

name kad shaklee

Set Penyusuan Ibu daripada Shaklee

As salam,

Berikut adalah cadangan vitamin atau supplement Shaklee untuk ibu menyusu yang ingin menambah penghasilan susu ibu, meningkatkan kesihatan diri, memastikan ibu kekal sihat dan cergas sepanjang hari di samping menguatkan sisitem imun dan mencantikkan wajah.

1. Set Asas Penyusuan Ibu (RM114.75 atau RM158.50)

breastfeeding basic

Note: perbezaan harga bergantung kepada Alfalfa  330 biji (S) atau 700 biji (L).

Set asas penyusuan ibu ini terdiri daripada:

1. Alfalfa… mengandungi kalsium, fosforus, zat besi, magnesium, klorofil, bioflavonoid, pelbagai mineral surih dan vitamin.
Setiap hidangan (10 tablet) mengandungi 300mg kalsium bersamaan dengan segelas susu.
2. OsteMatrix… mengandungi kalsium, vitamin D, magnesium, zink, kuprum, mangan dan boron untuk memelihara kesihatan tulang dan gigi. Juga dapat
~membantu mengekalkan tekanan darah yang normal
~membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf
~membantu mengurangkan simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah meradang dan kemurungan.

 

2. Set Bajet Penyusuan Ibu (RM203.75 atau RM247.50)

ESP dan alfalfa PROMO

Note: perbezaan harga bergantung kepada Alfalfa  330 biji (S) atau 700 biji (L).

[Klik gambar untuk order]

Set bajet penyusuan ibu ini terdiri daripada:

1. Alfalfa – mengandungi kalsium, fosforus, zat besi, magnesium, klorofil, bioflavonoid, pelbagai mineral surih dan vitamin.
Setiap hidangan (10 tablet) mengandungi 300mg kalsium bersamaan dengan segelas susu.
2. ESP (minuman soya) – mengandungi 22 jenis asid amino perlu termasuk 9 asid amino penting, mengandungi kalsium, vitamin B, zat besi, natrium, niasin, tiamin, riboflavin, rendah lemak, rendah kolesterol, memberi tenaga berpanjangan, membanyakkan penghasilan susu ibu, menjadikan susu ibu pekat, memudarkan parut, mencantikan kulit.

 

3. Set Penyusuan Ibu (RM288.75 atau RM332.50)

breastfeeding set P

Note: perbezaan harga bergantung kepada Alfalfa  330 biji (S) atau 700 biji (L).

Set penyusuan ibu ini terdiri daripada:

1. Vita Lea – multi vitamin yang mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral penting.

2. B-complex – mengandungi kesemua 8 jenis vitamin B yang diperlukan oleh tubuh.

3. Vita C – mengandungi Vitamin C dgn kawalan pelepasan semula jadi dalam tempoh 5 jam.

4. Alfalfa –  mengandungi kalsium, fosforus, zat besi, magnesium, klorofil, bioflavonoid, pelbagai mineral surih dan vitamin.
Setiap hidangan (10 tablet) mengandungi 300mg kalsium bersamaan dengan segelas susu.

 

3. Set Optimum Penyusuan Ibu (RM499.75 atau RM543.50)

breastfeeding set 2 p

Note: perbezaan harga bergantung kepada Alfalfa  330 biji (S) atau 700 biji (L).

Set penyusuan ibu ini terdiri daripada:

1. Vita Lea – multi vitamin yang mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral penting.

2. B-complex – mengandungi kesemua 8 jenis vitamin B yang diperlukan oleh tubuh.

3. Vita C – mengandungi Vitamin C dgn kawalan pelepasan semula jadi dalam tempoh 5 jam.

4. Alfalfa –  mengandungi kalsium, fosforus, zat besi, magnesium, klorofil, bioflavonoid, pelbagai mineral surih dan vitamin.
Setiap hidangan (10 tablet) mengandungi 300mg kalsium bersamaan dengan segelas susu.

5. OsteMatrix – mengandungi kalsium, vitamin D, magnesium, zink, kuprum, mangan dan boron untuk memelihara kesihatan tulang dan gigi. Juga dapat
~membantu mengekalkan tekanan darah yang normal
~membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf
~membantu mengurangkan simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah meradang dan kemurungan.

6. ESP (minuman soya) – mengandungi 22 jenis asid amino perlu termasuk 9 asid amino penting, mengandungi kalsium, vitamin B, zat besi, natrium, niasin, tiamin, riboflavin, rendah lemak, rendah kolesterol, memberi tenaga berpanjangan, membanyakkan penghasilan susu ibu, menjadikan susu ibu pekat, memudarkan parut, mencantikan kulit.

anak comel 2

Pengambilan produk berupa vitamin atau supplement ini penting kerana ia memelihara kesihatan ibu secara menyeluruh. Apabila badan ibu sihat dan cergas sudah tentu penghasilan susu ibu akan bertambah dan dapat menghasilkan susu ibu yang berkualiti.

Namun begitu perkara asas dalam usaha menggalakkan penghasilan susu ibu masih perlu diutamakan iaitu;

1. penyusuan yang kerap mengikut kehendak bayi “on demand feeding” antara 10-12 kali dalam sehari

2. jika ibu tidak menyusu secara langsung (direct feeding) ibu perlu menggantikan proses penyusuan dengan pemerahan susu ibu dalam kadar yang sama banyak (10-12 kali sehari)

3. teknik lekapan yang betul untuk memastikan bayi mendapat bekalan susu secukupnya dan mengelakkan kesakitan pada puting payudara ibu.

Hubungi saya untuk konsultasi penyusuan ibu dan konsultasi produk.

name kad shaklee

 

p/s Jika ada yang berminat untuk mendapatkan harga ahli, pendaftaran dibuka sekarang dengan bayaran RM65 + RM10 (postage) untuk keahlian seumur hidup. Keahlian percuma juga boleh dengan syarat tertentu. Hubungi saya untuk maklumat lanjut. (hadiah menarik menanti utk dimiliki…hubungi segera)

ESP Soy Protein Isolate Powder

Bismillahirrahmanirrahim….

Memperkenalkan produk ESP Shaklee yang berkhasiat untuk semua…

esp

 

Kandungan ESP Shaklee:

  • protein berasaskan tumbuhan berkualiti tinggi
  • mengandungi kacang soya bukan GMO (Genetically modified organisms) yang bermaksud ia bukan soya yang telah diubahsuai secara genetik
  • mengandungi 22 jenis asid amino perlu termasuk 9 asid amino penting
  • mengandungi kalsium, vitamin B, zat besi, natrium, niasin, tiamin, riboflavin
  • rendah lemak,
  • rendah kolesterol
  • indeks glisemik yang rendah (mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah)

Kebaikan ESP Shaklee:

  • Sumber protein – untuk pembentukan sel-sel baru dan membina organ dalam badan.
  • Awet Muda – membaiki kulit dan otot untuk mengembalikan keanjalan dan memulihkan kedutan, sebagai anti penuaan, mengembalikan seri wajah, mengurangkan kesan parut, pigmentasi dan mempercepatkan penyembuhan luka.
  • Memulihkan kesihatan rambut – Mengurangkan masalah rambut gugur, melambatkan proses uban, membaiki masalah kuku.
  • Mengawal keseimbangan hormon – protein juga penting untuk membina dan mengawal paras hormon dalam tubuh
  • Mencegah sel kanser – memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel badan sebelum ia mengubahsual DNA dalam sel.
  • Membekalkan tenaga – sebagai pembekal tenaga segera dan memulihkan keletihan, mengurangkan migrain, insomnia dan stress.
  • Mengekalkan tenaga – memberi tenaga berkekalan untuk kawalan berat badan dan ketika berpuasa.
  • Menambah penghasilan susu ibu – bagi ibu menyusu ia boleh meningkatkan penghasilan susu ibu, menjadikan susu ibu lebih pekat dan mengenyangkan bayi.

Aturan Pemakanan:

  • 1 sudu ESP + air suam
  • kacau dan goncang (gunakan shaker)
  • minum 2 kali sehari
  • untuk lebih sedap, boleh tambah susu pekat / susu segar / susu coklat / susu strawberri / susu Anmum / Milo / horlick / jus oren dan apa saja minuman kegemaran kecuali kopi

 ORDER SEKARANG… Klik gambar ESP untuk order

Tawaran Hebat untuk semua, hubungi:

name kad shaklee

Shaklee… always safe, always works, always green

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit

Milk Booster : Galacta Capsule

Galacta Capsule (60 capsules) – offer price RM60.00 (normal price RM75.00)

Kegunaan:

  • meningkatkan penghasilan susu ibu
  • menguatkan badan selepas melahirkan anak

Note peribadi: antara produk penambah susu ibu paling berkesan (untuk saya :))

REFER: www.momschoice.com.my

New Product @ Mom’s Choice : Unimom Breastpump

1. Unimom Mezzo (Manual Breast Pump) RM118 (special offer rm105)

2. Unimom Allegro Breast Pump RM368 (special offer RM340)

  • new and improved
  • electric and battery operated
  • can convert into manual pump with “switch kit”

Buy at www.momschoice.com.my

 

 

NEW PRODUCTS: AUTUMNZ BOTTLE WARMER

NEW PRODUCTS @ www.momschoice.com.my

1.  Autumnz Home & Car Bottle Warmer (RM99.90)

autumnz home & car warmer

Contents: 1 unit of warmer, 1 unit of car converter, 1 unit of heating bowl & lid

Convenient – Warms milk & baby food easily at home
Safe – Heats gently and gradually
Easy to Use – Add water and adjust the settings
Ideal for all types of feeds – For milk & baby food from the freezer, fridge or room temperature
Fits most bottles and baby food jar – wide enough to fit most bottle brands such as Avent, Tommee Tippee, MAM, Dr Browns, etc

Uses:

  • 40 °C – for warming up milk and keeping warm automatically
  • 70 °C – for warming up baby food
  • 100 °C – for sterilising feeding accessories (e.g. feeding spoons, teethers, teats, screw rings)

2. Autumnz Home Bottle Warmer (RM79.90)

autumnz home warmer

Contents: 1 unit of warmer, 1 unit of heating bowl & lid

Convenient – Warms milk & baby food easily at home
Safe – Heats gently and gradually
Easy to Use – Add water and adjust the settings
Ideal for all types of feeds – For milk & baby food from the freezer, fridge or room temperature
Fits most bottles and baby food jar – wide enough to fit most bottle brands such as Avent, Tommee Tippee, MAM, Dr Browns, etc

Uses:

  • 40 °C – for warming up milk and keeping warm automatically
  • 70 °C – for warming up baby food
  • 100 °C – for sterilising feeding accessories (e.g. feeding spoons, teethers, teats, screw rings)

BUY NOW…….. @ www.momschoice.com.my

 

Selamat Datang
Selamat Datang ke laman blog Mom's Choice. Semoga bakal ibu (dan bapa) mendapat manfaat daripada pengkongsian ilmu berkaitan Penyusuan Ibu dalam laman ini.
Takwim
December 2014
M T W T F S S
« Nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Tags
Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.