New Products @ Mom’s Choice Online Store

New Products @ Mom’s Choice Online Store

Check out our new products in store:

1. MOM’S PRECIOUS SLING BAG SET (RM140.00) from Mom’s Little Ones

coolerslingset

The Mom’s Precious Cooler Sling Bag Set contains:

  • A Cooler Sling Bag (cooler/warmer bag with special lining for cold/heat retention) 
  • 6 Mom’s Precious Polypropylene (PP) Storage bottles (5oz)
  • 3 icepacks – which will last for more than 12 hours!
  • 1 Mesh Air Dry Pouch

2. PP BREASTMILK STORAGE BOTTLE (RM38.90) from Bumble Bee

pp-bottle

Bumble Bee PP Breastmilk Storage Bottles are made of BPA-free polypropylene (PP), approved by U.S. FDA.  Researches have shown that PP is the BEST & SAFEST plastic for breast milk storage in  retaining breastmilk’s beneficial properties.

Set includes:

  • 8 x 5oz PP Breastmilk Storage Bottles
  • 8 screw rings
  • 8 sealing discs

Buy online at www.momschoice.com.my

7 thoughts on “New Products @ Mom’s Choice Online Store

  1. Salam..kak nieza Mom’s Precious Cooler Sling Bag ni okla utk bw ebm ke pengasuh..tapi :

    1)A Cooler Sling Bag (cooler/*warmer bag with special lining for cold/heat retention)(warmer *maknanya boleh simpan yg panas kalau tak simpan yg sejuk?)

    ya boleh simpan utk panas atau sejuk

    2)6 Mom’s Precious Polypropylene (PP) Storage bottles (5oz) (Ada putingnya sekali ke?)

    tak ada puting. puting beli sendiri kat kedai ikut taste baby.. hehe 🙂

    3)1 Mesh Air Dry Pouch Mesh Air Dry Pouch tu utk apa?Saya takde mesin pengepam susu pun utk dikeringkan.

    digunakan utk kumpulkan small parts mcm membran, shield pd breast pump atau bhg2 botol spt sealing disc, selepas mengepam di ofis supaya x tercicir atau selerak dlm bag.

  2. Assalamualaikum..
    Terima kasih kak nieza kerana sudi melayan setiap persoalan saya.Maafla ye:)

    takde masalah… sudi aje… 🙂

    1) Kalau boleh simpan panas..mcmana caranya penyediaan ebm dr rumah supaya tak susahkan pengasuh?Maksud saya ebm tu cukup utk baby sepanjang saya tinggalkan dia tanpa menyusahkan pengasuh(nak kena suamkan dulu dsbgy).

    tak perlu sediakan (panaskan) EBM dari rumah.. EBM yg telah dipanaskan tahan hanya 2-3 jam sahaja. kena bgtau pengasuh supaya sediakan/panaskan susu setiap 2 atau 2 1/2 jam sekali, tak perlu tunggu baby nangis minta susu.

    Boleh tak akak tolong saya fikirkan..Bermula dari perpindahan ebm dr freezer ke peti sejuk bwh sebanyak 7 bekas berisi 2oz dr malam atau subuh esok..(saya rasa elok mlm sbb cair cepat)mmm..lepas tu..lepas tu..tolongla ye..

    ok… mari kita pikirkan kaedahnya…
    1. turunkan EBM beku dpd freezer (malam).
    2. sediakan bekal baby utk ke rumah pengasuh (menjelang tengahari) – masukkan EBM sejuk & icepacks ke dlm cooler bag.
    3. susukan baby (direct feeding) sebelum keluar rumah atau sepanjang perjalanan ke rumah pengasuh (if possible).
    4. sampai di rumah pengasuh, pindahkan EBM sejuk ke peti sejuk pengasuh.
    5. pesan pada pengasuh bila dia perlu sediakan EBM. kalau dah menyusu di rumah tadi bgtau dlm 1- 1 1/2 jam nanti panaskan EBM utk baby. so setiap 2 jam berikutnya sediakan susu b4 baby minta.

    2) Boleh simpan utk esok lagi ke kalau ebm panas yg dihtr kpd pengasuh tu tak habis utk satu hari?

    EBM yg telah dipanaskan hanya tahan 2-3 jam sahaja, sama ada pada suhu bilik atau disimpan semula di dlm peti sejuk dan dipanaskan kali kedua. selepas itu jika tidak habis, buang.

    3) Dlm 7 bekas tu boleh campur ke antara satu sama lain kalau tak habis..brp lama kalau boleh campur tiap2 satu ebm dgn ebm yg lain..(ebm tarikh sama(ada ebm tarikh sama tp perah waktu tak sama)/ebm tarikh tak sama)?

    tak habis diminum atau tak habis digunakan dlm 24 jam? kurang jelas soklannya. kalau yg tak habis diminum, jgn dicampur dgn yg baru (belum dipanaskan). 7 bekas yg telah diturunkan dpd freezer perlu dihabiskan dlm 24 jam. kaedah yg selamat ialah bekalkan baby dgn EBM dpd bhg sejuk (bukan ketujuh-tujuh bekas dpd freezer beku) kerana kalau yg sejuk x dihabiskan, masih boleh kekal di bhg sejuk (tempoh hayatnya 5 hari). Tapi kena labelkan yg mana dpd bhg beku, yg mana dpd bhg sejuk.

    4) Cdgn dr akak kalau saya jd beli Mom’s Precious Cooler Sling Bag atau ada brg lain yg sesuai utk menjayakan penyusuan ni.:)

    MP cooler sling bag set mengandungi 6 botol & 3 icepacks. biasanya customer akan beli tambahan botol utk simpan EBM dan juga tambahan ice packs… ini bergantung kpd keperluan masing2.

    5)Perkara penting yg lain akak nak tambah yg saya terlepas pandang ttg ebm ni..(tips2,petua dll)

    hmm.. lebih senang handle EBM sejuk berbanding EBM beku. baca comment2 & soklan2 lain dlm tajuk Penyimpanan Susu Ibu… mungkin byk yg dpt diperolehi di sana

    6)Apa bezanya Mom’s Precious Cooler Sling Bag dgn “Mom’s Precious” Cooler Bag..mana lg bagus dan merupakan pembelian jimat..saya nak 2 beg
    1) Beg utk bw ebm balik dr sekolah dan
    2) Beg utk htr ebm kpd pengasuh itu shj..
    Saya tak beli peralatan mengepam,so cdgn akak utk saya yg mana?

    kandungan kedua2 beg sama sahaja; ada 6 botol & 3 icepack. cuma yg sling bag tu bukaan zip didepannya lebih luas, so senang nk susun botol2 manakala cooler bag tu mcm bag budak tadika, bukaan zipnya di bhg atas. keduanya muat 6 botol dan ada extra ruang kalau nk letak manual breast pump. Kalau nak kedua2 bag pun boleh…ehem… contact me personally 🙂

    Terima kasih atas kerjasama akak..moga Allah mudahkan segala urusan akak di dunia dan di akhirat..amin..

    amin… takde masalah dik, boleh aje membantu. jgn risau sgt pasal nk handle EBM segala… nanti dah start praktikkannya ia jd lebih mudah 🙂

  3. salam k.nieza, ada lagi ker product MOM’S PRECIOUS SLING BAG SET (RM140.00) from Mom’s Little Ones tu? kalau boleh sy nk beli. mcm mana ye?

    ada. beli di sini

  4. Hi,

    I would like to buy PP BreastMilk Storage Bottle from Bumble Bee.

    Thank you

  5. salam,

    saya baru membeli Jingle Jungle Breastmilk Storage & Feeding Bottle beberapa minggu lepas dan mendapati tulisan sukatan oz (termasuk gambar jingle jungle) dibahagian luar telah terpadam dan menyebabkan saya tidak dapat mengukur sukatan susu.Adakah memang begitu kualiti botol ini kerana saya pernah membeli botol susu jenama anakku dan sehingga kini tulisan sukatan di bahagian luar tidak terjejas walaupun sudah 9 bulan saya menggunakan botol tersebut.

  6. penggunaan storage bag…
    nak tanya plastik sume jnis pakai buang ker? maknanya x bole dibasuh n guna semula ye?

    ye betul, plastik storage bag memang hanya utk digunakan sekali saja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *