Pemenang Peraduan Promosi Penyusuan Susu Ibu sempena Minggu Penyusuan Ibu Sedunia 2009

Pemenang Peraduan Promosi Penyusuan Susu Ibu sempena Minggu Penyusuan Ibu Sedunia 2009

Peraduan Promosi


Maka dengan ini, dengan rasminya kami mengumumkan senarai pemenang “Peraduan Promosi Penyusuan Susu Ibu 2009”:

Hadiah Utama: ibuEiymann

(hadiah berupa hamper barangan bernilai lebih RM200)

Tempat kedua: nelcyndana

(hadiah berupa hamper barangan bernilai lebih RM150)

Tempat ketiga: hanz

(hadiah berupa hamper barangan bernilai lebih RM120)

Tempat keempat: suzy (mamazafran)

(hadiah berupa hamper barangan bernilai lebih RM100)

Tempat kelima: laila

(hadiah berupa hamper barangan bernilai lebih RM100)

Tempat keenam: cici

(hadiah berupa hamper barangan bernilai lebih RM70)

Tempat ketujuh: nik ha

(hadiah berupa hamper barangan bernilai lebih RM50)

Tempat kelapan: aidora hashim

(hadiah berupa hamper barangan bernilai lebih RM50)

Tempat kesembilan: babycomel

(hadiah berupa hamper barangan bernilai lebih RM50)

Tempat kesepuluh: mamatisya

(hadiah berupa hamper barangan bernilai lebih RM50)

Komen juri: Semua entri sangat baik (sebab itu susah nak pilih pemenang). Oleh itu dengan sukacitanya Mom’s Choice mengumumkan semua peserta mendapat hadiah!

  • siti nor shah liza
  • suci delila
  • nkab
  • mommy lyna
  • anamarza
  • fieza-mamacun
  • hazimah
  • nuradilla
  • Hadiah Penyertaan: 1 set Safety Plus Breastmilk Storage Bottle bernilai RM8.90.

    Semua kos penghantaran akan ditanggung oleh pihak penaja.

    Para peserta semua, silalah emailkan nama penuh dan alamat kepada: admin@momschoice.com.my

    Mom’s Choice mengucapkan terima kasih kepada semua peserta yang mengambil bahagian. Semoga anda dan pembaca semua terus menyokong penyusuan ibu dan mempromosikan penyusuan ibu agar lebih ramai anak-anak mendapat khasiat dan kebaikan susu ibu.

    ——————————————————————————————–

    Secara rasminya diumumkan peraduan telah TAMAT. Sebanyak 18 penyertaan telah diterima. Kini tibalah masa utk fasa penilaian dan pemilihan pemenang. Juri-juri awam (pembaca umum) boleh terjah entri-entri peserta peraduan ini dan boleh tinggalkan komen pada entri mereka (komen pembaca menyumbang markah bonus kpd peserta peraduan – sebab ini peraduan “promosi” kan… hehehe). So kepada semua peserta peraduan, promosikan entri anda!

    Para pengadil sedang menerjah ke blog-blog peserta. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 1 Oktober 2009… harap maklum 🙂

    Penyertaan:

    1. siti nor shah liza
    2. suci delila
    3. aidora hashim
    4. nkab
    5. mommy lyna
    6. anamarza
    7. hanz
    8. babycomel
    9. suzy (mamazafran)
    10. fieza-mamacun
    11. cici
    12. nelcyndana
    13. hazimah
    14. nuradilla
    15. laila
    16. nik ha
    17. ibuEiymann
    18. mamatisya

    Penaja hadiah:

    penaja

    Terma dan syarat peraduan:

    1. Terbuka kepada semua penulis blog.
    2. Buat 1 entri di blog anda untuk mempromosikan Penyusuan Susu Ibu dengan cara paling menarik dan kreatif.
    3. Entri boleh ditulis dalam Bahasa Melayu atau Bahasa Inggeris atau kedua-duanya.
    4. Copy & paste logo peraduan ini di permulaan entri anda.
    5. Linkkan logo itu kepada entri ini.
    6. Masukkan blog Mom’s Choice dalam blog list anda.
    7. Tinggalkan komen di sini dengan menyertakan link terus ke entri anda yang menyertai peraduan ini.
    8. Peraduan bermula 1 OGOS dan berakhir pada 22 OGOS 2009.
    9. Pemilihan pemenang akan diadili oleh para hakim yang dilantik oleh Mom’s Choice.
    10. Keputusan jemaah hakim adalah muktamad.

    SERTAI SEKARANG

    “HAPPY WORLD BREASTFEEDING WEEK 2009”

    45 thoughts on “Pemenang Peraduan Promosi Penyusuan Susu Ibu sempena Minggu Penyusuan Ibu Sedunia 2009

    1. bukan sekedar air, tetapi di dalamnya mengandung SERIBU SATU KHASIAT…ITULAH SUSU IBU

      susu ibu memenuhi semua keperluan bayi utk nutrien, perhatian dan kasih sayang.

    2. with milk, along came the responsibility to feed our children with the God given gift that only a mother can have.

      susu ibu… kurniaan yang hebat daripada Allah s.w.t utk ibu dan anak.

    3. setuju! boleh dikatakan semua orang tahu kebaikan susu ibu tetapi yang paling penting sejauh mana kita berusaha untuk menyusukan bayi…dan menghadapi segala rintangan yang dihadapi selama tempoh penyusuan…

      yeah… rintangannya bukan sedikit…

    4. Agree with Pn. Hafezah. i also support BF mothers

      say YES to breastfeeding… pinjam quote dmom & babylink 🙂

    5. salam..
      contest yg sgt bagus & mmg ku teruja banget nk joins neh..nnt ku buat entry story-mory ku m’jd BF-ibu fr 2 yrs 4 mths..sabaq nooo…

      meh le join… mana entri nye? dah nak close ni… ayuh! cepatan

    6. off topic: babe, ingt x mu ade jwb teka-tekuk SABRINA kt blog ku dlu..?? bg address erk..ku nk post small pressie fr u..;-)

      a’ah… ya ade.. teka tekuk yg terlekuk.. hahaha… ada hadiah ke? 🙂
      alamat akak: No 5 Jln Markisa, Kg Jambu, 34000 Taiping, Perak. (ada kat store front)

    7. good luck to all (including me)..
      cik puan penganjur contest…sajer nak tanya…how many winners will be chosen? sbb penaja ada 7 kan…so ada 7 winners ke? tq 😉

    8. Salam, just nak tanya…kalau komen kat shoutbox dikirakah? Well, me terima few thank you note & ader minta permission to use my notes by leaving a message in my shoutbox after took part in this…

      Please confirm.Thanks…

    9. Salam Penganjur…contest ni bila nak diumumkan pemenangnya yer? dah sebulan dah & dah dekat nak raya ni… :>

      lepas raya insya Allah

    10. Thanks MomsChoice…akhirnya penantian sudah berakhir dengan kemenangan..alhamdulillah..congrats pada pemenang2 lain juga. Breastfeeding Rocks!

    11. congrats to all!!
      me happy sbb rezeki menang tempat ke-4 😉
      thanks pihak penganjur sbb murah hati bagi hadiah utk semua contestants! all the best in ur e-biz yer!!

    12. terima kasig pada penganjur & sponsors2. Alhamdulillah, tersenarai antara yg menang. Tahniah pada sumer pemenang. Breastfeeding rocks!

    13. dah email… tapi failured….tak tahu nape…
      anyway…ni saya tinggalkan alamat dan nama…

      Shafizah binti Mohamad Shariff
      18-03-08 Jalan 5/112A
      Taman Bukit Angkasa
      59200 Kuala Lumpur

    14. salam syawal semua. alhamdulillah mng & tahniah kpd semua sbb semua menang & dpt hadiah kan… kepada puan penganjur, saya dah email details tapi takde reply anything. bila rsnya hadiah akan diterima, boleh standby he..he..

    15. Ialah rasanya dah lama bagi alamat. Saya dah email tapi tak lepas la. Tak tahu kenapa. Dah banyak kali buat. Saya just drop email kat n3 ni aje.

    16. Kepada semua pemenang,

      Harap bersabar ya… admin sedang susun hadiah. Banyak nak kena pos ni ke alamat yg ramai… hehehe… so nak make sure tak ada yg keciciran atau tertukar hadiahnya. So ambik masa sikit…

    17. puan nieza,

      dapat tak mesej saya subuh tadi???

      saya dah email alamat 2x tp napa puan tak terima ek?? nak kata tak lepas takde lak error mesej nak kata lepas puna lak kata tak terima lg…konfius2…

    18. pm nieza, tq vm pd team momschoice ats pemberian hadiad ni. Nama penuh: noorkarnai abu bakar
      Almt: Smk Raja Ali, Km 8, Jln Ipoh 51200 Kuala Lumpur

    Comments are closed.