New Products @ Mom’s Choice Online Store~ Autumnz

New Products @ Mom’s Choice Online Store~ Autumnz

New arrival at Mom’s Choice Online Store… Autumnz product range.

1. Autumnz Breastmilk Storage Bottle ~ 8 bottles (RM38.90)

*FREE GIFTS*- 2 bottles & 5 pcs of Autumnz Double Ziplock Breastmilk Storage Bags

Autumnz Breastmilk Storage Bottles is specially designed for safe and extended storage of breastmilk.

Set includes:

  • 8 x 5oz PP Breastmilk Storage Bottles
  • 8 x Screw Rings
  • 8 x Sealing Discs

 

2. Autumnz Reusable Ice Pack ~ 3 pcs (RM23.00) 

Features:

  • Safe, non-toxic, reusable, leak proof, durable
  • Tested to store breastmilk up to 14 hours when used with Autumnz Cooler Bag / Autumnz Cooler Tote
  • Generously sized at 310g per piece (i.e. much bigger than most standard ice pack in the market and compactly packed with generous amount of gel content) to enable longer preservation of cool temperature to keep breastmilk fresh
  • Great to be used with cooler bags, cooler box
  •  

    3. Autumnz Cooler Bag (RM55.90)

    FREE Autumnz Air Dry Mesh Bag

    Size – 16cm (W) x 27cm (H) x25cm (D)

    Features:

    • Holds  up to 8 standard neck bottles measuring 5 oz 
    • Holds up to 8 bags of filled Autumnz Double Ziplock Breastmilk Storage Bags (7oz each)
    • 2 separate compartments – one to store your breastmilk and the other to store your breastpump
    • Tested to keep breastmilk chilled for up to 14 hours with 3 pcs of Autumnz Reusable Ice Pack

     

    4.  Autumnz Cooler Bag Set (RM110.00)

    This set consists of:

    • Autumnz Cooler Bag (worth RM 55.90) – FREE Autumnz Air Dry Mesh Bag (worth RM8.90)
    • 8 bottles of Autumnz PP Breastmilk Storage Bottles (worth RM 38.90) 
    • 3 packs of Autumnz Reusable Ice Pack 310g/each (worth RM 23.00)

    Size (cooler bag) : 16cm (W) x 27cm (H) x25cm (D)

    The above package is worth RM126.70 but is offered to you at only RM110.00 .

     

    5.  Autumnz Cooler Tote (RM46.90)

    Size : 25cm (W) x 21cm (H) x12cm (D)

    Features:

    • Holds 8 standard neck bottles (5 oz each)
    • Holds 8 bags of filled Autumnz Double Ziplock Breastmilk Storage Bags (7oz each)
    • Tested to keep breastmilk chilled for up to 14 hours with 3 pcs of Autumnz Reusable Ice Pack

     

    6.  Autumnz Cooler Tote Set (RM93.00)

    This set consists of:

    • Autumnz Cooler Tote (worth RM 46.90)
    • 8 bottles of Autumnz PP Breastmilk Storage Bottles (worth RM 38.90) 
    • 3 packs of Autumnz Reusable Ice Pack (worth RM 23.00)

    Size (cooler tote) : 25cm (W) x 21cm (H) x12cm (D)

    The above package is worth 108.80 but is offered to you at only RM93.00.

    BUY NOW at  www.momschoice.com.my

    12 thoughts on “New Products @ Mom’s Choice Online Store~ Autumnz

    1. salam kak nieza,

      alamak! menarik lak cooler bag dengan tote bag tu..
      nanti rozy roger kat nieza ekk nak tengok.
      medela punya coolerbag bosan, leh letak 4botol ja..

      salam rozy, boleh… boleh… roger & out… hehehe

    2. salam… cooler beg tu muat tak untuk simpan spectra 3?

      Salam Rina. Autumnz cooler bag x muat spectra 3. cooler bag hanya utk meletakkan susu dan ice pack sahaja. utk pam, rina kena guna bag yg lain, akak boleh cadangkan Stylo Mama Shoulder bag atau Mom’s Precious Back Pack. Ia muat spectra 3 breastpump dan cooler bag.

    3. salam..
      nak tya, apa beza Autumnz Reusable Ice Pack dgn Stylo Mama Gel Ice? Fungsi dia sama ker..? Satu pack tu bole pakai utk berapa kali penggunaan? Kedua2nya bole tak dipakai dgn cooler bag brand lain spt Jingle Jungle Cooler Bag?

      salam. kedua-dua ice pack tahan 10-12 jam. boleh diguna berulangkali selagi ia tidak pecah (stylo mama gel ice lebih tahan lasak). boleh juga diguna utk cooler bag yg lain tetapi ketahanan sejuknya bergantung kepada ketebalan lapisan dalam (lining) cooler bag itu.

    4. terima kasih di atas jawapan yg diberikan. sye bercadang nak beli Jingle Jungle cooler bag tu.. Jadi ice pack yg mana sesuai utk cooler bag itu?

      3 pcs of autumnz, stylo mama, moms precious ice pack digalakkan, semua boleh tahan 10-12 jam dan tahan lasak. termafreeze tahan max 6 jam sahaja dan agak fragile..

    5. salam nk tanya berapa kali boleh guna Autumnz Double Ziplock Breastmilk Storage Bagstu yek… Tq…

      Salam. semua jenis breastmilk storage bag hanya boleh diguna sekali sahaja, tidak boleh diulang guna.

    6. salam.. ais pack tu mcmaana nak gunakan ia..kena sejukkan dahulu dlm freeze trdahulu baru masukkan dlm beg pack ais tu?? boleh guna berapa kali ais pack ttu?

      salam. ya.. ice pack kena sejukkn terlebih dahulu di dlm freezer then baru guna bersama cooler bag. setiap hari apabila balik dari ofis, simpan ice pack ke dlm freezer utk digunakan keesokan harinya. jika tidak digunakan biarkan saja ice pack di dlm freezer. ia boleh digunakan berulang kali selagi tidak pecah atau koyak.

    7. salam..sy nak tanya sesgt..ape fungsi ice pack, cooler bag ni..sy x paham sgt…sy niat nak breast feeding sepenuhnya..sy kerja..boleh tlg bg nasihat x untuk saye ni…tq..

    8. salam…saya plan nak breastfeed baby wlaupun dah masuk keje nanti[shift]masalahnya saya masih cetek ttg cara simpanan,serta keperluan yg perlu ada…boleh bg tips tak?skrg dlm tempoh b’pntg..tq

      salam. antara keperluan asas ibu menyusu ke pejabat:
      1. breast pump (manual atau elektrik)
      2. cooler bag dgn ice pack yg mencukupi
      3. botol penyimpan susu

      pemilihan breast pump bergantung kpd budget ibu dan kemudahan di pejabat (sama ada boleh menggunakan elektrik atau tidak) tetapi pilihlah breast pump yg benar-benar baik iaitu tidak menyakitkan ibu apabila mengepam, cara hisapan spt hispan bayi (baby mimic suction).
      cooler bag dan ice pack juga bergantung kpd tempoh masa kerja. jika ibu bekerja 9-10 jam sehari maka ibu perlu mendapatkan cooler bag yg tebal dan ice pack yg tahan sejuk yg lama (lebih 10 jam).
      botol penyimpan susu perlu mencukupi. ibu perlu merancang berapa botol yg perlu dibawa ke pejabat, dan berapa oz yg diperluka oleh bayi yg ditinggalkan.
      cara penyimpanan dan pengendalian boleh rujuk artikel Penyimpanan Susu Ibu dan artikel berkaitan.

    9. salam sis nak tnye, ice bag kena letak berape pcs dalam cooler bag?

      bergantung kpd saiz bag…biasanya 3 keping kita letak kiri, kanan, atas.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *