Car Power Inverter untuk kegunaan dalam kereta

Assalamu’alaikum,

Memerah susu ibu untuk simpanan stok susu buat bekalan anak semasa ketiadaan ibu kerana bekerja adalah situasi biasa bagi ibu-ibu menyusu. Saya kagum dengan ibu-ibu yang bersungguh-sungguh berusaha mencukupkan bekalan susu untuk bayi mereka. Sesi pemerahan menjadi rutin ibu setiap hari tanpa culas. Jangka masa pemerahan biasanya dalam sela masa 3 jam.

Kesungguhan ibu menyediakan bekalan yang cukup buat si manja kadang kala memerlukan ibu memerah susu semasa dalam kenderaan ke tempat kerja atau semasa pulang dari kerja. Kedengarannya seperti “terdesak sangatkah” sehingga terpaksa memerah susu di dalam kereta? Kadang kala memerah susu di dalam kenderaan sangat perlu terutamanya apabila ibu terpaksa berperjalanan jauh tanpa membawa bayi. Perjalanan yang memakan masa lebih daripada 3 jam sudah tentu akan melibatkan rutin memerah dalam sela masa 3 jam itu. Sebagai contoh perjalanan daripada Alor Setah, Kedah ke Kuala Lumpur biasanya memakan masa lebih kurang 6 jam. Sudah tentu ibu perlu memerah susu sekurang-kurangnya sekali dalam tempoh tersebut. Ibu-ibu boleh memilih untuk berhenti di R&R dan singgah di surau untuk memerah. Namun kadang kala situasi kurang sesuai terutamanya ketika orang ramai dan keadaan sesak. Pilihan yang boleh dilakukan ialah memerah di dalam kereta sambil berehat sebentar.

Car Power Inverter boleh digunakan bersama-sama  pam payudara elektrik apa juga jenama. Hanya sambungkan car power inverter ke lubang pencucuh rokok dalam kereta anda.

inverterS

Car Power Inverter juga boleh digunakan untuk peralatan elektrik lain seperti mengecas bateri telefon, laptop, power bank, kamera, perakam DVD dan lain-lain.

Order sekarang di www.momschoice.com.my

 

Set Bersalin / Berpantang Shaklee

Assalamu’alaikum,

Set vitamin / supplemen untuk ibu baru bersalin dan dalam pantang ini boleh membantu mempercepatkan penyembuhan luka bersalin sama ada luka pada perineum dalam proses bersalin normal mahu pun luka akibat pembedahan cesarean.

Set ini juga dapat membantu dalam menggalakkan penghasilan susu ibu dan menguatkan otot rahim selepas bersalin.

Set Bersalin / Berpantang / Penyusuan Ibu

Set Bersalin / Berpantang / Penyusuan Ibu

Set ini mengandungi:

1. Vita Lea – multi vitamin yang mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral penting. Mengandungi zat besi (iron) yang penting untuk pembentukan hemoglobin dalam darah, menggalakkan pertumbuhan sel dan tisu badan, mengandungi kalsium dan fosforus untuk kesihatan tulang dan gigi, membantu metabolisme lemak dan karbohidrat dalam badan.

2. B-complex – mengandungi kesemua 8 jenis vitamin B yang diperlukan oleh tubuh. Vitamin B dapat membantu menggalakkan pertumbuhan sel, mencegah kelesuan, meningkatkan stamina, mengurangkan kolesterol, memperbaiki struktur kulit, mengurangkan stress, membantu kelancaran sisitem saraf.

3. Vita C – mengandungi Vitamin C dgn kawalan pelepasan semula jadi dalam tempoh 5 jam, mengandungi antioksida, meningkatkan imuniti dan meningkatkan kekuatan sel, kesihatan mata, tulang, gigi, otot dan salur darah.

4. Zinc Complex – mempercepatkan penyembuhan luka, menggalakkan pertumbuhan sel-sel baru, meningkatkan imuniti.

5. Alfalfa Complex –  mengandungi kalsium, fosforus, zat besi, magnesium, klorofil, bioflavonoid, pelbagai mineral surih dan vitamin. Setiap hidangan (10 tablet) mengandungi 300mg kalsium bersamaan dengan segelas susu. Membantu melegakan sakit sendi dan belakang, mengurangkan kelesuan dan stress, memulihkan urat selepas bersalin, melegakan sembelit dan masalah penghadaman, meningkatkan stamina, membuang angin dan toksik dalam badan, merawat keputihan, menggalakkan penghasilan susu ibu.

Harga set: RM322.50

Note: Boleh pilih Alfalfa (S) atau Alfalfa (L), Vita C boleh juga diganti dengan Chewable Vita C

Tambahan pembelian ESP (minuman soya) digalakkan.

Order sekarang…

Klik logo untuk order

Klik logo untuk order

 

Nak dapat harga ahli?? Hubungi kami untuk pendaftaran, banyak manfaat lain akan menyusul… (hadiah menarik menanti utk dimiliki)

name kad shaklee

Set Penyusuan Ibu daripada Shaklee

As salam,

Berikut adalah cadangan vitamin atau supplement Shaklee untuk ibu menyusu yang ingin menambah penghasilan susu ibu, meningkatkan kesihatan diri, memastikan ibu kekal sihat dan cergas sepanjang hari di samping menguatkan sisitem imun dan mencantikkan wajah.

1. Set Asas Penyusuan Ibu (RM114.75 atau RM158.50)

breastfeeding basic

Note: perbezaan harga bergantung kepada Alfalfa  330 biji (S) atau 700 biji (L).

Set asas penyusuan ibu ini terdiri daripada:

1. Alfalfa… mengandungi kalsium, fosforus, zat besi, magnesium, klorofil, bioflavonoid, pelbagai mineral surih dan vitamin.
Setiap hidangan (10 tablet) mengandungi 300mg kalsium bersamaan dengan segelas susu.
2. OsteMatrix… mengandungi kalsium, vitamin D, magnesium, zink, kuprum, mangan dan boron untuk memelihara kesihatan tulang dan gigi. Juga dapat
~membantu mengekalkan tekanan darah yang normal
~membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf
~membantu mengurangkan simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah meradang dan kemurungan.

 

2. Set Bajet Penyusuan Ibu (RM203.75 atau RM247.50)

ESP dan alfalfa PROMO

Note: perbezaan harga bergantung kepada Alfalfa  330 biji (S) atau 700 biji (L).

[Klik gambar untuk order]

Set bajet penyusuan ibu ini terdiri daripada:

1. Alfalfa – mengandungi kalsium, fosforus, zat besi, magnesium, klorofil, bioflavonoid, pelbagai mineral surih dan vitamin.
Setiap hidangan (10 tablet) mengandungi 300mg kalsium bersamaan dengan segelas susu.
2. ESP (minuman soya) – mengandungi 22 jenis asid amino perlu termasuk 9 asid amino penting, mengandungi kalsium, vitamin B, zat besi, natrium, niasin, tiamin, riboflavin, rendah lemak, rendah kolesterol, memberi tenaga berpanjangan, membanyakkan penghasilan susu ibu, menjadikan susu ibu pekat, memudarkan parut, mencantikan kulit.

 

3. Set Penyusuan Ibu (RM288.75 atau RM332.50)

breastfeeding set P

Note: perbezaan harga bergantung kepada Alfalfa  330 biji (S) atau 700 biji (L).

Set penyusuan ibu ini terdiri daripada:

1. Vita Lea – multi vitamin yang mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral penting.

2. B-complex – mengandungi kesemua 8 jenis vitamin B yang diperlukan oleh tubuh.

3. Vita C – mengandungi Vitamin C dgn kawalan pelepasan semula jadi dalam tempoh 5 jam.

4. Alfalfa –  mengandungi kalsium, fosforus, zat besi, magnesium, klorofil, bioflavonoid, pelbagai mineral surih dan vitamin.
Setiap hidangan (10 tablet) mengandungi 300mg kalsium bersamaan dengan segelas susu.

 

3. Set Optimum Penyusuan Ibu (RM499.75 atau RM543.50)

breastfeeding set 2 p

Note: perbezaan harga bergantung kepada Alfalfa  330 biji (S) atau 700 biji (L).

Set penyusuan ibu ini terdiri daripada:

1. Vita Lea – multi vitamin yang mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral penting.

2. B-complex – mengandungi kesemua 8 jenis vitamin B yang diperlukan oleh tubuh.

3. Vita C – mengandungi Vitamin C dgn kawalan pelepasan semula jadi dalam tempoh 5 jam.

4. Alfalfa –  mengandungi kalsium, fosforus, zat besi, magnesium, klorofil, bioflavonoid, pelbagai mineral surih dan vitamin.
Setiap hidangan (10 tablet) mengandungi 300mg kalsium bersamaan dengan segelas susu.

5. OsteMatrix – mengandungi kalsium, vitamin D, magnesium, zink, kuprum, mangan dan boron untuk memelihara kesihatan tulang dan gigi. Juga dapat
~membantu mengekalkan tekanan darah yang normal
~membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf
~membantu mengurangkan simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah meradang dan kemurungan.

6. ESP (minuman soya) – mengandungi 22 jenis asid amino perlu termasuk 9 asid amino penting, mengandungi kalsium, vitamin B, zat besi, natrium, niasin, tiamin, riboflavin, rendah lemak, rendah kolesterol, memberi tenaga berpanjangan, membanyakkan penghasilan susu ibu, menjadikan susu ibu pekat, memudarkan parut, mencantikan kulit.

anak comel 2

Pengambilan produk berupa vitamin atau supplement ini penting kerana ia memelihara kesihatan ibu secara menyeluruh. Apabila badan ibu sihat dan cergas sudah tentu penghasilan susu ibu akan bertambah dan dapat menghasilkan susu ibu yang berkualiti.

Namun begitu perkara asas dalam usaha menggalakkan penghasilan susu ibu masih perlu diutamakan iaitu;

1. penyusuan yang kerap mengikut kehendak bayi “on demand feeding” antara 10-12 kali dalam sehari

2. jika ibu tidak menyusu secara langsung (direct feeding) ibu perlu menggantikan proses penyusuan dengan pemerahan susu ibu dalam kadar yang sama banyak (10-12 kali sehari)

3. teknik lekapan yang betul untuk memastikan bayi mendapat bekalan susu secukupnya dan mengelakkan kesakitan pada puting payudara ibu.

Hubungi saya untuk konsultasi penyusuan ibu dan konsultasi produk.

name kad shaklee

 

p/s Jika ada yang berminat untuk mendapatkan harga ahli, pendaftaran dibuka sekarang dengan bayaran RM65 + RM10 (postage) untuk keahlian seumur hidup. Keahlian percuma juga boleh dengan syarat tertentu. Hubungi saya untuk maklumat lanjut. (hadiah menarik menanti utk dimiliki…hubungi segera)

Pengendalian Susu Ibu untuk perjalanan jauh

Bismillahirrahmanirrahim….

Kerap juga saya mendapat persoalan tentang bagaimana mengendalikan susu perahan yang telah disejukkan atau dibekukan untuk perjalanan jauh seperti ini….

mohon pendapat n nasihat panduan penyimpanan susu ibu bagi perjalanan jauh.saya tinggal baby dikampung n sy pam susu utk simpan.setiap minggu sy blk utk bwk blk susu dlm bekas sejuk.soalannya :bila sampai dikg susu telah cair,blhkah sy simpan ditempat beku lg?soalannya:apa yg sy bc sekiranya susu yg dh dibeku bila dh cair xblh masuk tempat beku lg,bila cair susu itu bertahan selama 48 jam shj,cmne klau sy bwk blk dlm kuantiti yg byk,mayb baby xsempat nk habiskn dlm masa 2 hari..sekiranya dpt dihabiskan baby tiada stok lain….

mohon sgt pendapat sbb xde pengalaman penyimpanan susu ibu
tq

Penjelasan saya…

Memang susu perahan yang beku lebih sukar untuk dikendalikan kerana kita perlu memastikan susu perahan tersebut kekal beku sepanjang perjalanan sehingga tiba ke destinasi. Namun begitu agak sukar untuk mendapat bekas penyimpan sejuk yang mampu mengekalkan suhu beku seperti di dalam freezer di rumah kita.

Apabila susu perahan yang beku telah mencair dalam perjalanan tersebut, mahu tidak mahu kita terpaksa akur bahawa susu perahan itu TIDAK BOLEH dibekukan semula dan perlu digunakan dalam tempoh 24 jam. Agak malang jika kuantiti susu sangat banyak berbotol-botol…. adalah mustahil untuk menghabiskannya dalam tempoh tersebut. Jika di habiskan maka tiadalah stok untuk bayi untuk hari-hari seterusnya….

Apa yang boleh saya cadangkan dalam kes puan ialah susu perahan yang dibawa dalam perjalanan adalah SUSU PERAHAN SEJUK bukan susu perahan beku. Susu perahan sejuk lebih mudah dikendalikan.

susu beku

 

Gunakan ice pack yang tahan sejuk lebih lama yang sesuai untuk jarak perjalanan tersebut. Jika ice pack mencair tukarkan dengan ice pack baru yang masih beku. Alternatif lain yang boleh digunakan jika tiada ice pack tambahan ialah beli ketulan-ketulan ais di kedai makan atau R&R untuk mengekalkan suhu sejuk di dalam bekas penyimpan susu.

Ini bermakna stok susu ibu yang disimpan terdiri daripada susu perahan sejuk sahaja. Bolehkah?

Soalan saya… adakah puan balik kampung untuk menghantar susu perahan setiap minggu? Jika jawapannya YA, maka puan tidak perlu menyimpan susu dalam keadaan beku. Susu perahan boleh disimpan dalam bahagian sejuk biasa dari hari Isnin sehingga Jumaat.

Bagaimana ya? Semestinya puan akan memerah susu setiap hari bekerja bermula dari hari Isnin sehingga Jumaat/Sabtu. Susu yang diperah pada hari Isnin boleh disimpan di dalam peti sejuk (bahagian sejuk biasa) tidak perlu dibekukan. Susu perahan yang disimpan di bahagian sejuk biasa tahan sehingga 5-7 hari . Ini bermakna menjelang hari Jumaat susu perahan itu baru disimpan 4 hari maka ia masih boleh dibawa dalam keadaan sejuk biasa hingga ke kampung. Apabila tiba di kampung, gunakan susu yang paling awal diperah dahulu, iaitu susu hari Isnin. Jika stok hari Isnin itu sangat banyak, barulah puan simpan di dalam bahagian beku (freezer) untuk memanjangkan tempoh hayatnya. Oleh itu tidak perlu menyimpan stok susu beku jika puan balik menghantar susu setiap minggu.

Pastikan susu perahan dikendalikan dengan tahap kebersihan maksima semasa sesi perahan dan penyimpanan. Pastikan dilabel dengan tarikh. Boleh juga gunakan buku log untuk merekod hasil perahan setiap hari supaya mudah mengendalikannya apabila tiba di kampung.

Harap penjelasan ini dapat membantu. Semoga berjaya 🙂

 

p/s  gambar stok susu kepunyaan Puan Farah Farhah (SaraKids). Thanks…. 🙂

ESP Soy Protein Isolate Powder

Bismillahirrahmanirrahim….

Memperkenalkan produk ESP Shaklee yang berkhasiat untuk semua…

esp

 

Kandungan ESP Shaklee:

  • protein berasaskan tumbuhan berkualiti tinggi
  • mengandungi kacang soya bukan GMO (Genetically modified organisms) yang bermaksud ia bukan soya yang telah diubahsuai secara genetik
  • mengandungi 22 jenis asid amino perlu termasuk 9 asid amino penting
  • mengandungi kalsium, vitamin B, zat besi, natrium, niasin, tiamin, riboflavin
  • rendah lemak,
  • rendah kolesterol
  • indeks glisemik yang rendah (mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah)

Kebaikan ESP Shaklee:

  • Sumber protein – untuk pembentukan sel-sel baru dan membina organ dalam badan.
  • Awet Muda – membaiki kulit dan otot untuk mengembalikan keanjalan dan memulihkan kedutan, sebagai anti penuaan, mengembalikan seri wajah, mengurangkan kesan parut, pigmentasi dan mempercepatkan penyembuhan luka.
  • Memulihkan kesihatan rambut – Mengurangkan masalah rambut gugur, melambatkan proses uban, membaiki masalah kuku.
  • Mengawal keseimbangan hormon – protein juga penting untuk membina dan mengawal paras hormon dalam tubuh
  • Mencegah sel kanser – memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel badan sebelum ia mengubahsual DNA dalam sel.
  • Membekalkan tenaga – sebagai pembekal tenaga segera dan memulihkan keletihan, mengurangkan migrain, insomnia dan stress.
  • Mengekalkan tenaga – memberi tenaga berkekalan untuk kawalan berat badan dan ketika berpuasa.
  • Menambah penghasilan susu ibu – bagi ibu menyusu ia boleh meningkatkan penghasilan susu ibu, menjadikan susu ibu lebih pekat dan mengenyangkan bayi.

Aturan Pemakanan:

  • 1 sudu ESP + air suam
  • kacau dan goncang (gunakan shaker)
  • minum 2 kali sehari
  • untuk lebih sedap, boleh tambah susu pekat / susu segar / susu coklat / susu strawberri / susu Anmum / Milo / horlick / jus oren dan apa saja minuman kegemaran kecuali kopi

 ORDER SEKARANG… Klik gambar ESP untuk order

Tawaran Hebat untuk semua, hubungi:

name kad shaklee

Shaklee… always safe, always works, always green

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit

Masalah penyusuan – inverted nipple (puting tenggelam)

Bismillahirrahmanirrahim…

Saya menerima persoalan yang diajukan oleh seorang ibu berkaitan inverted nipple, saya cuba menjawab sebaik mungkin… soalannya;

salam, sy nk tnye..
sy bakal melahirkan anak kedua insyaAllah bulan 6 nie, sy ada mslh inverted nipple. sy rse kecewa sb anak ptama dlu sy xsempat nk bg direct bf, sb sy dah cuba untuk bg anak direct bf tp susu xdapat then die mengamuk, alternatif lain, sy bg jugak fm walaupon sy da plan nk full bf, so kali nie sy nekad nk bg anak sy no 2 nie direct bf, cuma sy nk tau camna nk atasi problem nie, skang sy byk google nk dptkan info psl nie..walaupon sy dah urut kawasan puting/ aerola time mandi.tlong…

Jawapan dan penjelasan saya;

as salam. ada 2 perkara yg boleh saya cadangkan…

Pertama, latih bayi menyusu terus dari payudara seawal 1 jam pertama dilahirkan. Biarkan bayi menghisap walaupun tiada susu atau cecair keluar dari payudara. Bagi bayi baru lahir, tiada had masa, tempoh atau kekerapan penyusuan pada hari-hari pertama. Biarkan dia menyusu seberapa kerap dan seberapa lama yg dia mahu (anak kedua saya “bergayut” selama sejam pada hari pertama dilahirkan, dia tidak mahu melepaskan puting walaupun tiada susu dikeluarkan…) Puan kena sabar dan berdoa semoga susu akan banyak dihasilkan. Bayi baru lahir tidak memerlukan susu yang banyak kerana saiz perutnya yang sangat kecil. Tetapi perlunya menyusukannya pada 1 jam pertama hadirnya ke dunia adalah kerana tindakannya menghisap payudara akan merangsang penghasilan susu ibu untuk persediaan hari-hari selanjutnya. Penyusuan awal juga penting untuk “memperkenalkan” bayi dengan puting payudara ibunya. Dalam kes puan, penyusuan awal sangat penting untuk membiasakan bayi dengan puting yang inverted. Naluri menghisap bayi baru lahir sangat kuat, sebab itu biasanya bayi memang tak perlu “diajar” utk menyusu daripada payudara ibunya. Penting untuk tidak memberikan puting tiruan, botol susu apatah lagi susu formula atau air masak. Penggunaan puting tiruan akan merencatkan usaha memperkenalkan puting payudara semula jadi ibu kepada bayi. Pastikan teknik menyusu yang betul iaitu bayi memasukkan puting dan sebahagian areola ke dalam mulutnya… lihat di sini teknik lekapan  Apabila bayi sudah terbiasa dgn keadaan semula jadi puting ibunya, insya Allah dia boleh menyusu dgn jayanya.. Kadang kala ibu (dan orang sekeliling juga) tersalah anggap apabila bayi mengamuk tidak mahu menyusu daripada payudara ibu (walau bagaimana keadaannya) kononnya kerana tiada susu, atau bayi sangat lapar, atau susu ibu tidak mencukupi.. lantas terus memberi susu formula sebagai penyelesaiannya… Kadang kala bayi mengamuk kerana dia perlukan belaian dan perhatian ibu seorang, dia rimas suasana panas, bising, orang ramai, cerah dan sebagainya. Penting ibu dan bayi dibiarkan bersendirian dan menikmati penyusuan hari-hari pertama tanpa terlalu banyak gangguan.

Kedua, dalam kes bayi masih menolak juga puting payudara ibu setelah ibu berusaha bersungguh-sungguh, ibu harus berusaha pula untuk memerah susu dan memberi susu ibu kepada bayi. Kerana memerah susu boleh menjadi ganti rangsangan hisapan bayi untuk memastikan susu ibu tetap akan dihasilkan. Memerah susu ibu juga akan memastikan bekalan susu ibu mencukupi untuk diberikan kepada bayi. Pendek kata yang paling penting bayi diberi susu ibu walau bagaimana pun caranya. Namun begitu penggunaan puting tiruan dan botol susu masih tidak digalakkan. Sebaiknya gunakan sudu kecil dan biarkan bayi menghirup susu (bukan menuang ke dalam mulutnya). Dalam pada itu usaha menyusukan bayi secara terus dari payudara ibu masih boleh dilakukan. Harapnya dengan memerah susu secara kerap akan meningkatkan penghasilan susu, dan apabila susu banyak maka bayi lebih mudah tertarik untuk menyusu terus daripada payudara ibu. Ramai juga para ibu yang berjaya memberikan susu ibu kepada bayinya sehingga 2 tahun penuh dengan memberi susu perahan tanpa bayi menghisap payudara. Tetapi usaha ini bukanlah mudah tetapi tidak juga sukar sehingga mustahil untuk dilakukan. Apa yang penting, konsisten memerah pada selang masa 2-3 jam sekali sama seperti kekerapan bayi menyusu daripada ibu. Tidak perlu menunggu payudara penuh baru hendak memerah susu.

Saya harap penjelasan ini sedikit sebanyak dapat membantu puan menjayakan penyusuan ibu untuk bayi puan nanti. Berdoalah semoga usaha puan berjaya. Semoga Allah mempermudahkan usaha puan. insya Allah.

 

Milk Booster : Galacta Capsule

Galacta Capsule (60 capsules) – offer price RM60.00 (normal price RM75.00)

Kegunaan:

  • meningkatkan penghasilan susu ibu
  • menguatkan badan selepas melahirkan anak

Note peribadi: antara produk penambah susu ibu paling berkesan (untuk saya :))

REFER: www.momschoice.com.my

New Product @ Mom’s Choice : Unimom Breastpump

1. Unimom Mezzo (Manual Breast Pump) RM118 (special offer rm105)

2. Unimom Allegro Breast Pump RM368 (special offer RM340)

  • new and improved
  • electric and battery operated
  • can convert into manual pump with “switch kit”

Buy at www.momschoice.com.my

 

 

NEW PRODUCTS: AUTUMNZ BOTTLE WARMER

NEW PRODUCTS @ www.momschoice.com.my

1.  Autumnz Home & Car Bottle Warmer (RM99.90)

autumnz home & car warmer

Contents: 1 unit of warmer, 1 unit of car converter, 1 unit of heating bowl & lid

Convenient – Warms milk & baby food easily at home
Safe – Heats gently and gradually
Easy to Use – Add water and adjust the settings
Ideal for all types of feeds – For milk & baby food from the freezer, fridge or room temperature
Fits most bottles and baby food jar – wide enough to fit most bottle brands such as Avent, Tommee Tippee, MAM, Dr Browns, etc

Uses:

  • 40 °C – for warming up milk and keeping warm automatically
  • 70 °C – for warming up baby food
  • 100 °C – for sterilising feeding accessories (e.g. feeding spoons, teethers, teats, screw rings)

2. Autumnz Home Bottle Warmer (RM79.90)

autumnz home warmer

Contents: 1 unit of warmer, 1 unit of heating bowl & lid

Convenient – Warms milk & baby food easily at home
Safe – Heats gently and gradually
Easy to Use – Add water and adjust the settings
Ideal for all types of feeds – For milk & baby food from the freezer, fridge or room temperature
Fits most bottles and baby food jar – wide enough to fit most bottle brands such as Avent, Tommee Tippee, MAM, Dr Browns, etc

Uses:

  • 40 °C – for warming up milk and keeping warm automatically
  • 70 °C – for warming up baby food
  • 100 °C – for sterilising feeding accessories (e.g. feeding spoons, teethers, teats, screw rings)

BUY NOW…….. @ www.momschoice.com.my

 

Mom’s Choice Package (new)

1. Autumnz Tote Backpack set (RM185.00)

This set consists of:

  • 1 Autumnz Knapsack/Backpack (worth RM99.90)
  • 1 Autumnz Cooler Tote (worth RM 46.90)
  • 8 bottles of Autumnz PP Breastmilk Storage Bottles (worth RM 38.90)
  • 3 packs of Autumnz Reusable Ice Pack (worth RM 23.00)

Size (knapsack/back) 30cm (W) x 36cm (H) x 16cm (D)

Size (cooler tote) : 25cm (W) x 21cm (H) x 12cm (D)

With Autumnz Cooler Tote and Autumnz Reusable ice Pack, you can store your breastmilk cool up to 14 hours at ideal temperature to keep your breastmilk fresh

The above package is worth RM207.80 but is offered to you at only RM185.00.

 

2. Autumnz Spectra Complete Pumping set (RM580.00)

Bring along ALL your breastfeeding equipment!

This set consists of:

  • 1 Autumnz Tote Backpack set
    • 1 Autumnz Knapsack/Backpack (worth RM99.90)
    • 1 Autumnz Cooler Tote (worth RM 46.90)
    • 8 bottles of Autumnz PP Breastmilk Storage Bottles (worth RM 38.90)
    • 3 packs of Autumnz Reusable Ice Pack (worth RM 23.00)
  • 1 Spectra 3 Double Pumping Set
    • 1 Spectra 3 Breastpump (worth RM388.00)
    • 1 Spectra Breastshield Set (worth RM70)

Size (knapsack/back) 30cm (W) x 36cm (H) x 16cm (D)

Size (cooler tote) : 25cm (W) x 21cm (H) x12cm (D)

With Autumnz Cooler Tote and Autumnz Reusable ice Pack, you can store your breastmilk cool up to 14 hours at ideal temperature to keep your breastmilk fresh

The above package is worth RM665.80 but is offered to you at only RM580.00.

BUY NOW ...

Selamat Datang
Selamat Datang ke laman blog Mom's Choice. Semoga bakal ibu (dan bapa) mendapat manfaat daripada pengkongsian ilmu berkaitan Penyusuan Ibu dalam laman ini.
Takwim
June 2017
M T W T F S S
« Jun    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Tags