0
Browsing Category

Penyusuan Ibu

Penyusuan Ibu

Pengendalian susu perahan untuk perjalanan jauh

Assalamu’alaikum,

Saya pernah menerima pertanyaan mengenai pengendalian susu perahan untuk perjalanan jauh seperti berikut:

salam kak nieza,
sekarang sy tgh mengandung 8 bln utk ank pertama. Sy menetap di shah alam.. tapi sy akan balik ke kelantan utk bersalin & berpantang di sana. sy berazam utk menyusu kn baby sy, jadi sy akan start pumping utk stok susu pd mggu ke-3 kelahiran. soalan sy, bagaimana cara yang sesuai utk sy menyimpan susu perahan sy tu.. . sebab sy hanya akn blk ke shah alam pd hari ke 50 berpantang..bole ke sy menyimpan susu perahan tu dlm deep freezer? bagaimana cara utk sy membawa blk susu perahan itu ke shah alam yg memakan ms 9-10 jam perjalanan? diharap kak nieza bole mmbantu sy.. thanks.. -balkish

Continue Reading

Berita/Pengumuman, Kehamilan, Kesihatan, Penyusuan Ibu, Produk Penyusuan Ibu, Shaklee - Home Care, Shaklee - Membership, Shaklee - Set Bersalin/Berpantang, Shaklee - Set Kehamilan, Shaklee - Set Penyusuan Ibu, Shaklee ESP

YES… INILAH MASANYA!

Assalamu’alaikum dan Salam Sejahtera,

YES… Inilah masanya! Khusus untuk siapa saja yang ingin memulakan perniagaan dan mencari dana tambahan untuk menampung kos sara hidup yang semakin meningkat. Inilah masanya anda menyertai Shaklee. Dengan hanya bermodalkan yuran pendaftaran ahli sebanyak RM68.90 seumur hidup tanpa perlu renew setiap tahun, tanpa perlu menyimpan stok, dan tanpa perlu menyediakan premis perniagaan atau menggaji pekerja… anda boleh meraih pendapatan sehingga 4, 5, 6 dan 7 angka disamping bonus-bonus percutian di dalam dan di luar negara, pakej umrah, bonus kereta, dan pelbagai hadiah lagi untuk anda dan seisi keluarga.

Pada bulan Mei yang lalu Shaklee telah melancarkan program khusus untuk para usahawan dan bakal usahawan Shaklee yang berminat menjana pendapatan tambahan tanpa had di samping mengekalkan kehidupan yang sihat dengan izin Allah. Program itu diberi nama YES iaitu Young Entrepreneur System. Continue Reading

Kehamilan, Kesihatan, Penyusuan Eksklusif, Penyusuan Ibu, Produk Penyusuan Ibu, Shaklee - Set Bersalin/Berpantang, Shaklee - Set Kehamilan, Shaklee - Set Penyusuan Ibu, Shaklee ESP

Pengalaman Hamil pada usia 40-an

Assalamu’alaikum

Saya ingin berkongsi pengalaman hamil anak ke 4 ini pada usia 43 tahun dan bersalin tepat pada hari lahir saya yang ke 44 pada 9 Februari 2015. Sebenarnya semasa hamil anak ke 3 pada 2011 usia saya sudah pun menginjak ke angka 40. Memang ketika itu nurse di Klinik Ibu dan Anak sudah bising2 mengingatkan saya supaya nanti semasa bersalin (saya bersalin cesarean utk kali ke 2 ketika itu) minta buat prosedur ikat atau BTL (Bilateral Tubal Ligation) satu prosedur pencegahan kehamilan yang kekal dan tidak berbalik. Namun saya menolak atas alasan tiada risiko yang mendesak. Continue Reading

Berhenti Menyusu, Kehamilan, Kesihatan, Penyusuan Ibu, Shaklee - Set Bersalin/Berpantang, Shaklee - Set Kehamilan, Shaklee - Set Penyusuan Ibu, Shaklee ESP

Penyusuan Ibu ketika Hamil

Assalamu’alaikum

Ada 1 persoalan berkaitan penyusuan ketika hamil yang menarik minat saya untuk mengulas..

salam. sy tengah pregnant 4 bulan & bulan 7 ni genap anak sy yg sulung 2 tahun. sekarang im a preggy BF mommy. Mmg sgt2 mencabar. dengn nips sakit tapi ku tahan jugak. anak plak alergi susu lembu yg teruk & dia taknak langsung susu soya
cuba2 jugak bagi. tapi dia baling botol.
apekah cara terbaik utk wean off? leh tak kasi tips?
sbb anak sy baru 20 bulan. bercakap pon belum tahu..if dah leh becakap n faham ape kita kata senang skit kan..huhu

Continue Reading

Berita/Pengumuman, Kehamilan, Kesihatan, Penyusuan Ibu, Produk Penyusuan Ibu, Shaklee - Set Bersalin/Berpantang, Shaklee - Set Kehamilan, Shaklee - Set Penyusuan Ibu, Shaklee ESP

Kehamilan dan nutrisi

Assalamu’alaikum,

Ibu-ibu yang hamil perlukan nutrisi yang cukup dan seimbang untuk keperluan dirinya dan memastikan bayi dalam kandungan berkembang dengan sihat. Pemakanan yang seimbang mengandungi karbohidrat, protein, lemak, viamin, mineral, serat dan air pada kadar yang mencukupi. Nutrisi yang seimbang boleh diperolehi daripada pemakanan harian. Pengambilan makanan tambahan atau supplemen digalakkan untuk menampung kekurangan nutrisi yang diambil melalui pemakanan harian.

Nutrisi untuk ibu hamil

Nutrisi untuk ibu hamil

Continue Reading

Kehamilan, Kesihatan, Penyusuan Ibu, Produk Penyusuan Ibu, Shaklee - Set Bersalin/Berpantang

Set Bersalin / Berpantang Shaklee

Assalamu’alaikum,

Set vitamin / supplemen untuk ibu baru bersalin dan dalam pantang ini boleh membantu mempercepatkan penyembuhan luka bersalin sama ada luka pada perineum dalam proses bersalin normal mahu pun luka akibat pembedahan cesarean.

Set ini juga dapat membantu dalam menggalakkan penghasilan susu ibu dan menguatkan otot rahim selepas bersalin.

Set Bersalin / Berpantang / Penyusuan Ibu

Set Bersalin / Berpantang / Penyusuan Ibu

Continue Reading

Chat with us
Chat with us
Questions, doubts, issues? We're here to help you!
Connecting...
None of our operators are available at the moment. Please, try again later.
Our operators are busy. Please try again later
:
:
:
Have you got question? Write to us!
:
:
This chat session has ended
Was this conversation useful? Vote this chat session.
Good Bad