Our Location:
38, Jalan Kenanga 9/4, Persiaran Aman Jaya 10,
Bandar Aman Jaya, 08000 Sungai Petani, Kedah.
04-4446464 / 013-4921262
Products Menu
Shopping Cart
Shopping cart  Shopping cart
0 Product(s) in cart
Total RM0.00
Customer Login
 Login Status

Not logged in Not logged in

PostHeaderIcon Products

Home » Books & Posters

 
Search within products:
Panduan Penyusuan Susu Ibu Bagi Ibu Bekerjaya

Buku yang sesuai untuk dibaca oleh para ibu dan bakal ibu yang bercadang untuk menjayakan penyusuan ibu secara eksklusif kepada bayi mereka. Buku panduan ini dapat membantu para ibu mengetahui teknik-teknik penyusuan susu ibu yang betul dan tips-tips yang berkesan untuk ibu-ibu meneruskan penyusuan susu ibu walaupun telah kembali bekerja. Keterangan dan nota yang ringkas tetapi padat beserta gambar-gambar yang menarik pasti dapat membantu para ibu memahami panduan yang diberi dengan lebih berkesan.

Bagi pembelian Buku Panduan Penyusuan Ibu Bekerjaya sahaja (tanpa barangan lain) penghantaran akan menggunakan POS EKSPRESS RM3.50. Sila nyatakan di dalam kotak "Additional Information" semasa Checkout sekiranya anda memilih Pos Ekspress. Sila buat bayaran amaun pembelian RM13.50 sahaja.

Price: RM10.00
2.26 USD
Mama Saya Lapar

"Mama Saya Lapar sesuai untuk semua ibu yang sebelum ini mempunyai masalah mengenai pemakanan anak-anak. Terdapat juga tip dan panduan serta nasihat daripada pakar pemakanan. Jadi mulai hari ini berikan makanan yang terbaik untuk si manja kita" - Wardina

Isi kandungan:

 1. Nak Makan, Tak Nak Makan dan Lapar
 2. Makanan Ringan @ Junk Food
 3. Sayur oh Sayur!
 4. Buah-buahan
 5. Sarapan Pagi
 6. Air oh Air!
 7. Makanan Seimbang
 8. Makanan Tambahan
 9. Kepentingan Kalsium
 10. Khasiat Susu Ibu
 11. Anakku Sakit
 12. Perancangan Pemakanan
 13. Do's and Don'ts
 14. Kenalkan Makanan Pejal Semula Jadi
Price: RM19.90
4.49 USD
Out of Stock


Hebatnya Susu Ibu!

Buku terkini !

Antara kandungan dalam buku:

 • Susu Ibu: Menyingkap misteri ‘cecair’ emas:
 • Susu ibu Vs susu formula
 • Susu ibu bukan punca obesiti
 • Tip elak bayi tersedak
 • Tip menyusukan bayi jika melahirkan secara caesarean
 • Ibu yang menyusukan bayi tak perlu berpantang makan 

Penulis: Pn Rita Rahayu Omar (Perunding Laktasi bertauliah (International Board Certified Lactation Consultant-IBCLC), ahli Persatuan Pakar Laktasi Sedunia – ILCA (berpusat di Amerika Syarikat), Persatuan Penasihat dan Pakar Laktasi Malaysia (PPPLM) dan Persatuan Penyusuan Australia (ABA)).

Nota:

Karya Perunding Laktasi bertauliah dan kolumnis majalah Pa&Ma ini lengkap dengan fakta keajaiban dan kebaikan susu ibu berbanding susu formula. Buku diterbitkan berwarna-warni lengkap dengan gambar. Tip menyusukan anak bagi ibu berkerjaya, ibu yang sedang sakit, melahirkan bayi secara caesarian, bayi pramatang, masalah puting susu, kaedah menyimpan stok susu, menangani bayi yang enggan menyusu, menyusukan anak melebihi usia 2 tahun dan pelbagai mitos dalam masyarakat berkenaan susu ibu dihuraikan dengan bahasa santai. Tidak ketinggalan, perkongsian pengalaman wanita bergelar ibu yang berjaya menyusukan anak angkat, anak yang dilahirkan pramatang, ibu yang melahirkan bayi kembar dan pengalaman ibu yang terpaksa bertugas setelah 15 hari melahirkan anak. Soal-jawab 1001 permasalahan penyusuan dihuraikan dengan kaedah dari hati ke hati turut mengisi sebahagian daripada kandungan buku ini.

Price: RM23.00
5.19 USD
Out of Stock
Set of 5 Posters

Get the whole set of 5 posters below, at a discounted price!

 • ABCs of Breastfeeding
 • Breastfed Baby Will Breastfeed
 • I Just Want Breastmilk
 • Support Mothers to Breastfeed
 • Working Mother
Price: RM50.00
11.29 USD
Out of Stock